Wat doet een HR afdeling eigenlijk? 

HR afdelingen zijn van cruciaal belang voor elk bedrijf. Ze helpen bij het creëren van een werkomgeving waarin mensen willen blijven en meegroeien met het bedrijf, terwijl ze er ook voor zorgen dat u alle instrumenten hebt die nodig zijn voor succes! In deze blog gaan we precies na hoe HR helpt om de zaken achter de schermen te runnen door uit te leggen wat hun job inhoudt.

De afkorting van HR

HR is de afkorting voor human resources. De term HR verwijst naar de afdeling binnen een bedrijf of organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de relaties met de werknemers, de aanwerving, en de opleiding. De HR afdeling is ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en procedures in verband met de veiligheid en het welzijn van de werknemers. Bovendien fungeren HR medewerkers vaak als hulpbron voor werknemers die vragen hebben over hun voordelen of die hulp nodig hebben bij het oplossen van een probleem op de werkplek. Als zodanig speelt HR een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat een bedrijf soepel draait en dat de werknemers gelukkig en productief zijn.

Verschillende functies op een HR afdeling

Er zijn allerlei banen die onder de paraplu van personeelszaken vallen en elk ervan speelt een belangrijke rol bij het goed draaiende houden van het bedrijf. Een van de belangrijkste banen in de afdeling personeelszaken is het werven van nieuwe werknemers. De HR ploeg is verantwoordelijk voor het vinden van gekwalificeerde kandidaten om openstaande functies binnen het bedrijf te vervullen. Ze kunnen personeelsadvertenties plaatsen, cv’s screenen, en sollicitatiegesprekken voeren om de beste kandidaten voor elke functie te vinden. Als een nieuwe medewerker eenmaal is aangenomen, is het de taak van het HR team hem in te werken en hem te oriënteren op de bedrijfscultuur. Een andere belangrijke functie van de HR afdeling is het beheer van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit omvat zaken als ziekteverzekering, 401k plannen, en vakantiedagen. De HR ploeg werkt met de werknemers samen om ervoor te zorgen dat ze hun voordelen begrijpen en gebruik kunnen maken van alles wat het bedrijf te bieden heeft. Ze kunnen ook zaken als loonadministratie en discipline van de werknemers behandelen. Zoals je ziet zijn er een heleboel verschillende banen die onder de paraplu van personeelszaken vallen.

Waarom een HR afdeling opzetten voor je bedrijf?

Als je een bedrijf runt, is het belangrijk dat er systemen en processen zijn om alles soepel te laten verlopen. Dat is waar een personeelsafdeling (HR) om de hoek komt kijken. Het opzetten van een HR afdeling kan je helpen je bedrijf te legitimeren, gegevens van werknemers bij te houden, en de loonlijst en uitkeringen te beheren. Ze kan je ook helpen een positieve werkomgeving te scheppen en goede relaties met je werknemers te bevorderen. Natuurlijk vergt het opzetten van een HR afdeling een aanzienlijke investering van tijd en middelen. Maar als je serieus werk wilt maken van de groei van je bedrijf, is het de moeite waard de investering te overwegen. Uiteindelijk kan een goed geleide HR afdeling een waardevolle aanwinst zijn voor elke onderneming.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe zorg je dat kosten op de werkvloer niet te hoog oplopen?

Lees dit artikel