Heb je het gevoel dat je in een werkdip zit? Hier zijn 5 tips om daaruit te komen! 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – dat sombere gevoel als je achter je bureau gaat zitten en beseft dat je geen idee hebt hoe je zelfs maar aan je werk moet beginnen. Je project lijkt onmogelijk en je hebt het gevoel dat je in een werkdip zit. Maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen! Hier zijn vijf tips om uit een werkdip te komen:

Neem een pauze

Voel je je vastzitten in een werkdip? Soms is de beste manier om uit een dipje te komen een pauze nemen. Even afstand nemen van je werk, al is het maar voor even, kan je helpen je hoofd leeg te maken en met frisse energie en ideeën terug te komen. Als je kunt, probeer dan elke dag een paar minuten te nemen om een wandeling te maken, iets te lezen dat niets met je werk te maken heeft of gewoon even dagdromen. Ben je in staat om een langere pauze te nemen, overweeg dan om op vakantie te gaan of vanuit een andere plaats te werken voor een verandering van omgeving. Soms is een beetje tijd weg van het werk voldoende om je te helpen uit een werksleur te komen.

Probeer je omgeving te veranderen

Een van de beste zaken die je kunt doen is je omgeving veranderen. Als je gewoonlijk aan een bureau werkt, probeer dan eens vanuit een koffiehuis of het park te werken voor een verandering van omgeving. Of als je gewoonlijk alleen werkt, probeer dan te cowerken of met een vriend op de koffie te gaan om wat sociale interactie te krijgen. Zelfs kleine veranderingen zoals op een andere plek zitten of je werkruimte anders inrichten kunnen helpen om de eentonigheid te doorbreken en je een fris perspectief te geven.

Ga nieuwe uitdagingen aan

Het omarmen van nieuwe uitdagingen kan je helpen om uit je sleur te breken.  Dit kan inhouden dat je een nieuw project op je werk aanneemt, een nieuwe vaardigheid leert of zelfs gewoon je dagelijkse routine verandert. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, kun je jezelf nieuw leven inblazen en uit die werkmalaise komen. En wie weet- kun je jezelf zelfs verrassen met waartoe je in staat bent.

Vereenvoudig je werkschema

Een inzinking in je werk is vaak het gevolg van te veel hooi op je vork nemen en wanneer je er eenmaal in zit, is het moeilijk om er weer uit te komen. Door je werkschema te stroomlijnen, kun je de last verlichten en jezelf wat ademruimte geven. Begin met na te gaan welke taken niet-essentieel zijn of aan iemand anders gedelegeerd kunnen worden. Probeer dan gelijksoortige taken samen te groeperen zodat je efficiënter kunt werken. Bijvoorbeeld, als je een paar kleine taken hebt die elk in een paar minuten gedaan kunnen worden, probeer ze dan allemaal tegelijk te doen in plaats van verspreid over de dag. Neem tenslotte elke dag wat tijd voor jezelf om iets te doen wat je buiten het werk om leuk vindt. Dit zal je helpen je op te laden en verfrist terug op het werk te komen. Met een eenvoudiger werkschema zal het veel gemakkelijker zijn om uit een werkdip te komen.

Praat met iemand

Heb je toch moeite om uit een werkdip te komen, dan is het zeker aan te raden om met iemand erover te praten. Of het nu een collega is, je baas, of zelfs een vriend of familielid, praten over wat je werkdip veroorzaakt kan je helpen om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als je eenmaal weet wat de oorzaak van je werkdip is, zal het veel gemakkelijker zijn een oplossing te vinden. Bovendien kan gewoon praten over je werkdip helpen je motivatie en energieniveau op te krikken.

Andere berichten uit deze categorie

5 tips voor het inrichten van een kantoorruimte in huis 

Lees dit artikel