5 tips voor het inrichten van een kantoorruimte in huis 

Als je een van de vele mensen bent die thuis werken, kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting van je kantoor. Je thuiskantoor moet immers zowel functioneel als stijlvol zijn. Hier zijn vijf tips om je te helpen een kantoorruimte in te richten die je persoonlijke smaak weerspiegelt en je in staat stelt efficiënter te werken:

1. Kies een kleurenschema dat focus en concentratie bevordert

De kleuren die je kiest om je kantoorruimte in te richten kunnen een grote invloed hebben op je concentratie- en concentratieniveau. Hoewel er niet één perfect kleurenschema is om productiviteit te bevorderen, staan sommige kleuren erom bekend dat ze bevorderlijk zijn voor de concentratie dan andere. Blauw en groen zijn beide kalmerende kleuren die kunnen helpen het stressniveau te verlagen en de concentratie te bevorderen. Geel is een andere populaire keuze voor kantoren, omdat bekend is dat het het energieniveau verhoogt en de creativiteit bevordert. Het is echter belangrijk om een kleurenschema te vinden dat werkt voor jou en je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden dat te veel geel hen springerig doen voelen, terwijl anderen blauwtinten iets te rustgevend vinden.

2. integreer planten in je inrichting

Het is geen geheim dat het toevoegen van een paar planten aan je inrichting elke ruimte kan helpen opfleuren, maar wist je dat er eigenlijk veel voordelen zijn aan het opnemen van planten in je kantoorinrichting? Niet alleen helpen planten de luchtkwaliteit te verbeteren, maar ze helpen ook je humeur op te peppen en je productiviteit te verhogen. En als je je kantoor budgettair wilt inrichten, zijn planten een prima manier om een vleugje natuur toe te voegen zonder de portemonnee te breken.

3. zorg dat je meubels comfortabel en ergonomisch zijn

Bij het inrichten van je kantoorruimte is het belangrijk om meubels te kiezen die zowel comfortabel als ergonomisch zijn. Je zult immers veel tijd aan je bureau doorbrengen, dus je wilt er zeker van zijn dat je stoel steun biedt en dat je toetsenbord en muis zo geplaatst zijn dat je polsen niet belast worden. Overweeg bovendien om een voetensteun toe te voegen om vermoeidheid te verminderen. Door de tijd te nemen om een comfortabele en ergonomische werkplek te creëren, zul je productiever zijn en minder snel pijn of ongemak ondervinden.

4. Voeg opbergmogelijkheden toe om je ruimte georganiseerd te houden

Een goed georganiseerde kantoorruimte kan de productiviteit en het moreel helpen verbeteren, dus is het belangrijk de tijd te nemen om je kantoorruimte in te richten en opbergmogelijkheden toe te voegen die aan je behoeften voldoen. Als je weinig bureauruimte hebt, probeer dan een boekenplank of kast toe te voegen om voorraden in te bewaren. Planken aan de muur zijn ook een goede manier om vloerruimte vrij te maken en voorwerpen binnen handbereik te houden. Als je veel losse papieren hebt, overweeg dan het gebruik van een archiefsysteem om ze geordend te houden. Mappen met kleurcodering helpen je snel te vinden wat je nodig hebt, en etiketten maken het gemakkelijk dingen op te bergen als je ermee klaar bent.

5. Zorg er tenslotte voor dat je kantoor je persoonlijkheid weerspiegelt

Bij het inrichten van je kantoorruimte is het belangrijk die te personaliseren op een manier die je unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Zo creëer je een ruimte die als je eigen voelt, en waar je graag tijd in doorbrengt. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan wat van je favoriete dingen toe te voegen – foto’s, kunstwerken, planten, of zelfs maar een paar persoonlijke voorwerpen. Je kunt kleur ook gebruiken om een bepaalde stemming of sfeer te scheppen – levendige kleuren kunnen bijvoorbeeld energie geven en inspireren, terwijl zachtere tinten kalmerend en ontspannend kunnen werken.

Andere berichten uit deze categorie

Heb je het gevoel dat je in een werkdip zit? Hier zijn 5 tips om daaruit te komen! 

Lees dit artikel